Biblia és étkezés?
A
Szentírást olvasgatva az emberiség ezen "életbevágó" tevékenységének számos vonatkozása tárul elénk, és kérdések sora merül fel. Mi a tejjel és
mézzel folyó föld? Mi volt a bibliai időkben a legnépszerűbb étel? Miért törik
a kenyeret, miért nem vágják? Milyen böjti ételeket ettek? Isten többet akar adni, mint pusztán ételt.
Aki receptekre számít, talán csalódni fog, aki azonban kíváncsi arra, hogy
miért kellett a vizet borozni, hogyan tud a só megízetlenülni, és miért evett
Dániel csak zöldségeket, az örömét leli majd e könyvet lapozgatva.
Könyvünk nem az egzakt tudományosság igényével
tárja fel a bibliai ételek, a
táplálkozási szokások részleteit. A
szerző egy Bibliaolvasó szakember, Ige-ismeretét
fonja össze a hagyományokat még őrző ázsiai népek között átélt tapasztalataival.