A szuperételnek minősített spirulina egy természetes spirál alakú kék-zöld alga. A nem
szennyezett tavakból gyűjtött spirulina mikroszkopikus növény, amelyet a
Dél-Kínai-tenger egyik szigetén friss vízben termesztenek. A spirulina alga a vitaminok, fehérjék és aminosavak gazdag
forrása. A spirulinát természetes porlasztási eljárás során szárítják, hogy
létrejöjjön a spirulina por. Ez a folyamat megőrzi a spirulina
tápanyagtartalmát. A spirulina port ezután egy regisztrált gyógyszergyártó
összenyomja 500 mg spirulinát tartalmazó tablettákká. Nem használnak olyan
töltőanyagokat, mint a magnézium-sztearát, amely befolyásolhatja az ízt.
A magas antioxidáns tartalmáról jól ismert spirulina
algák élőhelyei a természetes élővizek, de - miután a növény a fotoszintézis
során önmagát sokszorozza meg - mesterséges körülmények között is sikerrel
termesztik. Nincs még egy olyan növény, amely ennyire gazdag lenne mikrotápanyagokban:
az algák szinte minden vitamint, és 41 féle ásványi anyagot tartalmaznak.
A spirulinának nincs erős sejthártyája, ezért
szervezetünk könnyen juthat hozzá a benne lévő létfontosságú vegyületekhez.
Bio; Vegán; Természetes
anyagokból; Élelmi rostban gazdag; Fehérjében gazdag; Zsírszegény; Telített
zsírban szegény; Alacsony cukortartalmú; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Mesterséges
ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Nem besugárzott; Tartósítószermentes;
BSE/TSE mentes; GMO mentes
Egy adag: 6-10 tabletta
Ajánlott felhasználás: 1 adag naponta, 2-3 részletben, étkezés előtt, bő folyadékkal (az első héten csak fél adag)
Tárolás: száraz, hűvös helyen, erős
fénytől védve
Tilos lefagyasztani!
Összetevők: 100% bio spirulina alga (Spirulina
platensis); allergének (a természetben előforduló szulfitokat tartalmazhat)
Összetevők táblázata
Egységenként
100 g
Energia 1409 kJ/337 kcal
Zsír 0,8 g
- amelyben telített zsírsav 0,4 g
- amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav 0,1 g
- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav 0,3 g
Szénhidrát 12,8 g
- amelyben cukor 0,7 g
Rost 6,4 g
Fehérje (protein) 65,3 g
Só 3,0 g
B2-vitamin (Riboflavin) 0,3 mg
B6-vitamin 0,7 mg
Magnézium 259,0 mg
Vas 53,2 mg
Dohányzók és azbeszttel dolgozók számára a béta-karotin szupplementáció nem
javasolt.!!!!!!
Elzárva, a gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen tárolandó.
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
Természetes termékről lévén szó, a táplálkozási tulajdonságok változhatnak
a környezeti feltételektől függően, illetve az idő múlásával.
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges
életmódot.
Tartalmazhat a természetben előforduló szulfitokat –
amelyek káros reakciókat okozhatnak az erre érzékeny egyénekben – a
1169/2011/EU rendelet II. mellékletében felsorolt allergének alapján.
Kén-dioxid és/vagy szulfitok 10 mg/kg vagy 10 mg/l-nél nagyobb koncentrációban
a teljes SO2-ban kifejezve, amelyet a fogyasztásra kész vagy a gyártó
utasításai szerint elkészített termékekre kell kiszámítani.
A termék genetikai módosítástól mentes.
Folyamatszabályozás van érvényben annak biztosítására, hogy a
géntechnológiailag módosított anyagokkal való véletlen szennyeződés ne
történjen. A termék nem szerepel a géntechnológiával módosított élelmiszerekről
és takarmányokról szóló 1829/2003/EK és 1830/2003/EK rendeletekben.
A termék megfelel a 834/2007/EK tanácsi rendeletben
(és az azt követő módosításokban) meghatározott követelményeknek. Szintén
megfelel a Soil Association szigorú ökológiai gazdálkodási szabványainak. A
gyártási folyamat során a termék és a csomagolóanyag nem érintkezik
peszticidekkel vagy növényvédőszer-maradványokkal. Peszticideket nem tárolnak a
helyszínen és nem használják a gyártási vagy raktározási területeken.
A termék kizárólag növényi eredetű és nem tartalmaz állati eredetű
összetevőket. Nem állati eredetű és nem került kapcsolatba állati eredetű
összetevőkkel.
A termékkel kapcsolatban semmilyen állatkísérlet nem történt.
A gyártási folyamat során oldószerhasználat nem
történt.
A termék szigorúan ellenőrzött gyártási folyamata
biztosítja, hogy a nemkívánatos anyagok (nehézfémek, PAH, mikotoxinok stb.)
szintje az uniós jogszabályok által meghatározott határérték alatt maradjon
(2073/2005/EK, 1881/2006/EK rendelet és módosításai), beleértve az EFSA által
az élelmiszer-szennyező anyagokra vonatkozó ajánlásokat.