A Magyar Családellátó fejlesztette ki Gábor a Házi Pék gasztroblogger és youtuber részére. Az otthoni, és a pékipari
sütések biztos sikerének zálogaként forgalmazza.
A
termék 2 fajta
liszt keverékéből áll, egy finomabb (55-65 közötti)
őrleményű Kerecsen búzaliszt,
és szintén egy finomabb őrleményű Király R. búzaliszt
együttese. Mivel mindkét liszt magas minőséget hordoz magában,
ezért az optimális őrlési módjuknak és a keverési arányuknak köszönhetően a Gábor a Házi Pék finompékáru
liszt is a lehető legszínvonalasabb alapanyag. A
liszthez felhasznált búzák a Magyar Családellátó műtrágyamentes termelési
rendszeréből származnak.
A
sütőipari értékcsoportok besorolása alapján az "A2" kategóriába esik,
azaz a javító lisztek közé
kategorizálható, ami azt jelenti, hogy önmagában az egyik legjobb alapanyag, valamint
a gyengébb minőségű lisztek tulajdonságainak javítására is alkalmas, kevert
felhasználás esetén. A liszt folyadékfelvevő és -megtartó képessége erős,
ami nagyobb térfogatot, lazítottabb bélzetet és hosszabb eltarthatóságot biztosít.
A
magas fehérjetartalomnak köszönhetően
a vele készült péktermékek laktatóak, táplálóak, illetve ez a tulajdonság a
vele készült tésztára is pozitív hatással van.
A
liszt használata optimális az élesztős tésztákhoz, és kiemelkedően jó a hosszabban
vezetett kovászos tésztákhoz is.
A felhasználása
széleskörű:
alkalmas a világos kenyerek, az édes és sós péksütemények készítéséhez, és a kevert,
felvert, omlós, az égett tésztájú sütemények készítéséhez is.