Az idők során az "égig érő fa" vagy a "mennyek fája"
kifejezéssel is illeték a kókuszt,
melynek olaja csak megnevezésében különbözik a kókuszzsírtól. A kókusz
gyümölcséből nyert zsiradék a modern étrendet követők népszerű alapanyagává vált. A szilárd
állapotban fehér, folyékony halmazállapotában pedig áttetsző anyag kókuszos
aromája sütésnél és főzésnél is kamatoztatható. Konyhai felhasználása során
lenyűgöző eredményeket érhetünk el vele. Ételeink
kókuszos aromájának köszönhetően ínycsiklandozó
ízűvé tehetők.
A Nature Cookta VCO Kókuszolaj az első sajtolásból nyert szűz zsiradék.
A magyarországi gyártású
termék íze enyhén kókuszos, édes, előszeretettel fogyasztják az édesség
utáni vágy csökkentésére is.
Rendkívül gazdaságos,
mivel szűrés után, akár többször felhasználható ételeinkhez.
A kókuszolaj fogyasztása nem helyettesíti az egészséges
életmódot, és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Átlagos tápérték 100 g-ban: Energia: 3385 kJ /823 kcal Zsír: 100
ml amelyből: – telített zsírsavak 92 ml Szénhidrát: 0 ml amelyből: – cukrok: 0
ml Fehérje: 0 ml Só: 0 ml
Tartalmaz: 100%
tisztaságú hidegen sajtolt kókuszolaj
Kiszerelés: 250 ml