A mediterrán konyha ízei egy keverékben – parajdi
sóval
Az olasz fűszersó egy ínycsiklandó fűszerkeverék,
amely magával hozza az autentikus olasz konyha minden ízét és aromáját. Ezzel a
fűszersóval könnyedén készíthetsz olasz ételeket a saját konyhádban, legyen szó
tésztákról, pizzákról, grillezett húsokról, vagy akár egyszerű zöldségekről. Az
olasz fűszersó olyan válogatott fűszereket és gyógynövényeket tartalmaz, mint a
bazsalikom, oregánó, kakukkfű,
rozmaring, fokhagyma, majoránna, és egy csipetnyi chili, amelyek tökéletes harmóniában vannak, hogy bármely ételnek
mély és gazdag ízt adjanak.
Ez a fűszerkeverék kiválóan használható tészták, pizzák, levesek, pörköltek, pácok és grillezett ételek ízesítésére is. Az ételek nemcsak finomak, de egészségesek is,
hiszen az olasz konyha alapját képező gyógynövények és fűszerek számos jótékony
hatással bírnak.
Olasz fűszersóval ízesített sült csirke
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
3 evőkanál olasz fűszersó
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
Friss bazsalikom vagy petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
A csirkecombokat alaposan mosd meg, majd papírtörlővel
töröld szárazra!.
Egy tálban keverd össze az olívaolajat, citromlevet,
fokhagymát, és az olasz fűszersót!
Dörzsöld be a csirkecombokat a fűszeres páccal,
ügyelve arra, hogy mindenhol jól bevonja a húst!
Fedd le a csirkéket, és hagyd pácolódni legalább 1
órán át a hűtőben, de még jobb, ha egy éjszakára ott marad!
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra!
Helyezd a pácolt csirkecombokat egy sütőpapírral
bélelt tepsibe, és süsd 35-40 percig, amíg a csirke teljesen átsül, és aranybarnára
pirul!
Tálald friss bazsalikommal, vagy petrezselyemmel!
A mediterrán fűszerek tökéletesen kiemelik a csirke
ízét, egy gyors vacsorához, és különleges alkalomra is ideális választás.