A spenót gazdag
tápanyagokban, ásványi anyagokban, mint a vas, kálcium, kálium és magnézium,
támogatva a szív-, és érrendszer egészségét, javítva a látást. Vitaminokban is gazdag,
erősíti az immunrendszert, javítja az emésztőrendszer működését. A magas antioxidáns tartalom védelmet
nyújt a szabadgyökök ellen, támogatja az általános egészség megőrzését. A magas rosttartalom hosszantartó
jóllakottság érzetet biztosít.
A spenótos orsó tészta felhasználható salátákban, főételekben, hideg
tésztasalátákban is. Spirális felülete jól tartja a szószokat, az ízeket, így minden harapásban élvezhetjük az étel ízét.
A lassú, alacsony hőmérsékleten való
szárítás megőrzi a tészta természetes ízét és rugalmasságát, ami jobb minőségű,
és élvezetesebb ételélményt nyújt. A gyengéd
szárítási folyamat csökkenti a tápanyagok, például a fehérjék és a komplex
szénhidrátok lebomlásának esélyét. A lassú száradás egyenletesen eltávolítja a
nedvességet, ami hozzájárul a tészta hosszabb eltarthatóságához anélkül, hogy
adalékanyagokat kellene használni. A
kíméletesen előállított tészta gyorsabban fő meg, mire "al dente"
állagot ér el. A durum búzaliszt garantálja a tészta tökéletes állagát és ízét, alacsony glikémiás indexű, miközben a
magas búzafehérje biztosítja a tészta rugalmasságát főzés közben. Az alacsony
glikémiás index hozzájárul a stabil vércukorszinthez, segít az egészséges
testsúly fenntartásában. A tojásmentesség
lehetővé teszi, hogy a terméket tojásallergiában szenvedők is fogyaszthassák,
valamint a vegán, vagy vegetáriánus étrendet követők számára is ideális
választás.
Zöldségtartalom: 38% spenót