Amilyen apró, olyan sok jótékony hatása van a tökmagnak. Kiemelkedően magas a fehérjetartalma: 100 g tökmag 28,5 g fehérjét tartalmaz, emellett bővelkedik rostban, K-vitaminban, foszforban, magnéziumban (az egyik legjobb természetes magnéziumforrás!) és cinkben.
Gazdag antioxidánsokban – például karotinoidokban és E-vitaminban –, ezek pedig hozzájárulnak a gyulladások csökkentéséhez és a sejtek védelméhez. A tökmagkrém – a tökmagolajjal ellentétben – tartalmazza a mag teljes rosttartalmát is.
A magokat enyhén megpörköljük, hogy az ízük még jobban érvényesüljön, majd kevés tengeri sóval krémesre őröljük. Innentől pedig a felhasználásnak tényleg csak a fantázia szab határt.
Összetevők: tökmag, só (<1%)
Átlagos tápérték / Nutrition facts | per 100 g |
---|
Energia / Energy | 2731 kJ / 536 kcal |
Zsír / Fat | 35 g |
- amelyből telített / saturated | 3 g |
Szénhidrát / Carbohydrates | 3 g |
- amelyből cukrok / sugars | 0 g |
Fehérje / Protein | 28 g |
Só / Salt | 0.5 g |
Leírás és Paraméterek
Kenheted bármilyen szendvicsbe, vaj helyett. A mi javaslatunk: egy szelet jó minőségű (kovászos) kenyér, rá 1-2 tk tökmagkrém, rá cottage cheese, majd pár szelet paradicsom, végül rukkola vagy bébispenót, és már kész is a szuperfinom, fehérjedús és egészséges reggeli.
Azon túl, hogy finom:
Mindenféle diétához illik vegán, keto, gluténmentes, laktózmentes, paleo, tojásfehérje-mentes diétákhoz.
Alacsony glikémiás index a tökmag glikémiás indexe csak 15.
Magas telítetlen zsírtartalom a legjobb minőségű összetevőknek köszönhetően
Magas fehérjetartalom (28 gramm/100 gramm) és alacsony szénhidráttartalom (3 gramm/100 gramm).
Sokféleképpen felhasználhatod zabkásahoz, sütikhez, süteményekhez, szószokhoz vagy kenhető ételként.
Kiszerelés: 180g