Lisztkisokos: Megmentő Tk. Speciális Király. R búzaliszt

2025.06.01

Rendkívül jó minőségű kenyér készíthető belőle. Félbarna kenyerekhez is(15% rozs, 85 % búza) kiváló alapanyag.  

  • magas fehérjetartalmú: 15.5 (szemben az átlagos 10 körüli fehérjetartalommal.) Ez azt jelenti, hogy magas hidratáltságú kenyeret lehet sütni belőle. 
  • Szénhidráttartalma 62.6, ami kedvezőbb az átlag 80 körüli értékhez képest. Rendkívül jó minőségű kenyér készíthető belőle. Félbarna kenyerekhez is(15% rozs, 85 % búza) kiváló alapanyag. A videóban látható kenyér fele- fele arányban van keverve Megmentő és világos rozsliszttel. 
  • A héjban levő méreganyagok a kovászolás során lebomlanak, mert a kovászban levő tejsavbaktériumok és enzimek elpusztítják azokat. A kovász előemészti a számunkra a glutént is, így a kenyér elfogyasztásakor mi már csak "utóemésztjük" a glutént. Az élesztő erre nem alkalmas!!! 
  • Vannak olyan gluténérzékeny emberek, akik a kovászos kenyér elfogyasztásakor nem érzékelnek semmilyen mellékhatást vagy tünetet, ezért érdemes kipróbálniuk. Mindkét lisztet, számos más minőségi lisztekkel együtt a Veddmagadért webáruházban meg lehet vásárolni. https://www.veddmagadert.hu/p/megmento-teljes-kiorlesu-kiralybuza-liszt-mbl-220-1-kg/