Ízletes baromfiételek – parajdi sóval
A parajdi szárnyas fűszersó kifejezetten a baromfiételek ízesítésére
készült, lehetővé teszi, hogy a csirke, pulyka, kacsa, és más szárnyas húsok finomabbak és aromásabbak legyenek. A gondosan válogatott összetevők tökéletesen harmonizálnak a szárnyasok
természetes ízével, hogy minden falat igazi ízélménylegyen.
A fűszersó összetevői: a paprika, fokhagyma, hagyma, rozmaring, kakukkfű,
fekete bors, és más fűszerek, együttesen adják a jellegzetes, zamatos ízt a szárnyas ételeknek.
A húsok szaftosak és omlósak maradnak, miközben ropogós kérget kapnak a sütés során.
A tengeri sók egyik legegészségesebbje a parajdi só. A fűszerkeverék
tetemes részét alkotja. Természetes ízének
intenzitása minden ételt még
szerethetőbbé tesz. A fűszersó adalékanyagmentes, nátrium-glutamást mentes,
tiszta parajdi sóval.
Az alábbi szárnyas fűszersóval pácolt sült csirkemell lédús, ízletes, tökéletes
választás egy gyors és ízletes ebédhez, vagy vacsorához.
Hozzávalók:
4 db csirkemell filé
2 evőkanál szárnyas fűszersó
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál méz
Friss petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
A csirkemell filéket alaposan mosd meg, majd papírtörlővel töröld szárazra!
Keverd össze az olívaolajat, citromlevet, mézet, és a szárnyas fűszersót
egy tálban, hogy egyenletes pácot kapj!
Helyezd a csirkemelleket a pácba, és alaposan forgasd meg őket, hogy mindenhol
bevonja a fűszeres keverék!
Fedd le a tálat, és tedd a hűtőbe legalább 30 percre, de akár egy éjszaka
is pácolhatod a húsokat!
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, majd helyezd a csirkemelleket egy
sütőpapírral bélelt tepsibe!
Süsd 25-30 percig, amíg a csirkemell átsül, és aranybarnára pirul!
Tálaláskor szórd meg friss petrezselyemmel!