Sportolók számára biztosítja a minőségi
fehérjebevitelt, magas antioxidáns tartalma pedig segíti a gyorsabb regenerálódást edzés után.
A mandula az egyik legegészségesebb
az olajos magvak közül, több E
vitamint, riboflavint, niacint, kalciumot és rostot tartalmaz, mint bármely más
diófajta. Kiváló magnézium forrás,
emellett gazdag esszenciális, többszörösen telítetlen Omega-3 és Omega-6
zsírsavakban.
Tápanyagai javítják az agy aktivitását, így rendszeres fogyasztása
csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának lehetőségét. Segít a koleszterinszint
szabályozásában, és az egészséges
szívműködés megőrzésében. Linol- és
linolénsav tartalma csökkenti a
gyulladásokat, E vitamin tartalma véd a rák ellen. Fogyókúránál magas
zsírtartalma ellenére sikeresen használható: telítetlen zsírjai miatt hosszú ideig teltségérzetet biztosít,
rosttartalma pedig segíti az emésztést.
A Mendula Mandulakrémet számtalan diétába beilleszthető, glutén-, és laktózmentes, vegán termék.
A paleo, ketogén, nyers vegán receptek
nélkülözhetetlen alapanyaga.
Összetevő: mandula
Átlagos tápérték / Nutrition facts
per 100 g
Energia / Energy
2450 kJ / 586 kcal
Zsír / Fat
51 g
- amelyből telített / saturated
4 g
Szénhidrát / Carbohydrates
20 g
- amelyből cukrok / sugars
6 g
Fehérje / Protein
21 g
Só / Salt
0 g