A tökéletes grillezett ételek titka – parajdi sóval
A parajdi BBQ fűszersó a grillkedvelők elengedhetetlen
alapanyaga, amely egyesíti a barbecue ételek ikonikus, füstös, édeskés, és pikáns ízvilágát
egy keverékben. Ez a különleges fűszersó garantáltan feldobja a grillezett húsok, zöldségek és egyéb
fogások ízét, és biztosítja azt a mély, aromás ízélményt, amelyet a barbecue
ételektől elvárunk.
A parajdi BBQ fűszersó gondosan válogatott
összetevőkből készül, hogy tökéletesen kiegészítse a grillen sült ételeket. Az
olyan fűszerek, mint a paprika, barna
cukor, fokhagyma, hagyma, chili por, füstölt só és különféle fűszernövények biztosítják a
jellegzetes BBQ ízvilágot. Ez a
keverék nemcsak ízesíti, hanem karamellizálja is a húsokat a sütés
során, ropogós és ízletes kérget hozva létre.
A BBQ fűszersó sokoldalúan felhasználható:
alkalmazható száraz dörzsölőként, de
akár pácok és szószok alapjaként is
megállja a helyét. Tökéletesen alkalmas marhahús,
sertéshús, csirke, halak, de akár zöldségek
grillezéséhez is.
A tengeri sók egyik legegészségesebbje a parajdi só. A
fűszerkeverék tetemes részét alkotja. Természetes íze és ízének intenzitása
minden ételt még szerethetőbbé tesz. Fűszersónk adalékanyagmentes, nátrium-glutamást mentes, tiszta parajdi sóval.
BBQ fűszersóval ízesített grillezett sertésoldalas
Hozzávalók:
1 kg sertésoldalas
3 evőkanál BBQ fűszersó
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál almaecet
2 evőkanál méz
1 dl barbecue szósz
Elkészítés:
Keverd össze a BBQ fűszersót, olívaolajat, almaecetet,
és mézet egy kis tálban, hogy pácot készíts!
A sertésoldalast alaposan mosd meg, majd töröld
szárazra, és dörzsöld be a fűszeres páccal! Ügyelj arra, hogy mindenhol jól
bevonja a húst!
Fedd le az oldalast, és tedd hűtőbe legalább 2-3
órára, de a legjobb eredmény érdekében hagyd pácolódni egy éjszakán át!
Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra!
Helyezd az oldalast a grillre, és süsd 2-3 órán
keresztül alacsony hőmérsékleten, időnként megforgatva, és barbecue szósszal
kenegetve!
Amikor a hús omlós, és a külseje ropogós, vedd le a
grillről, és pihentesd 10 percig tálalás előtt!
A fűszersó intenzív, füstös íze tökéletesen kiegészíti
a sertéshús szaftosságát, garantáltan elnyeri mindenki tetszését.