Az ízletes sertéshús ételek titka – parajdi sóval
A sertés fűszersó egy gondosan összeállított
fűszerkeverék, minden sertéshús ételnek
tökéletes, mély és gazdag ízt ad, legyen szó akár sütésről,
grillezésről, vagy pörkölésről. Olyan válogatott összetevőket tartalmaz, mint a
paprika, fokhagyma, kömény, mustármag,
kakukkfű, rozmaring, bors és egy csipetnyi cukor, amelyek kiegészítik a
sertéshús természetes zamatát.
Praktikus megoldás, a használata egyszerű, hogy az ételek
izgalmasan ízletesek legyenek.
A sertés fűszersó sokoldalúan használható: kiváló száraz dörzsölőként sertéssült, oldalas,
tarja, császárhús készítéséhez, de bátran használható pörköltek, raguk, pácok alapjaként is. Az ételek nemcsak ízletesek, hanem szaftosak
is maradnak a sütés során.
A tengeri sók egyik legegészségesebbje a parajdi só. A
fűszerkeverék tetemes részét alkotja. Természetes íze, és ízének intenzitása
minden ételt még szerethetőbbé tesz. Fűszersónk adalékanyagmentes, nátrium-glutamást mentes, tiszta parajdi sóval.
Sertés fűszersóval ízesített sült tarja
Hozzávalók:
1 kg sertéstarja, szeletekre vágva
3 evőkanál sertés fűszersó
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál almaecet
2 gerezd fokhagyma, aprítva
Friss rozmaring a tálaláshoz
Elkészítés:
Keverd össze az olívaolajat, almaecetet, fokhagymát,
és a sertés fűszersót egy kis tálban, hogy egyenletes pácot kapj!
A sertéstarja szeleteket alaposan dörzsöld be a
fűszeres páccal, ügyelve arra, hogy mindenhol jól bevonja a húsokat!
Fedd le a húst, és tedd hűtőbe pácolódni legalább 2-3
órára, de akár egy éjszakára is!
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, majd helyezd a tarját
egy tepsibe!
Süsd a húst 40-50 percig, időnként megforgatva, amíg
aranybarnára és omlósra sül!
Tálaláskor szórd meg friss rozmaringgal!
Az egyszerű elkészítés és a komplex ízvilág teszi ezt
az ételt különlegessé.