Az ellenállhatatlan ropogós krumpli titka – parajdi
sóval
A sült burgonya fűszersó kifejezetten a sült krumpli
tökéletesítésére készült, hogy az egyszerű sült burgonya ízét magasabb szintre
emeld, ropogós, és fűszeres falatokat varázsolva az asztalra.
A gondosan válogatott összetevők, mint a paprika, fokhagyma, hagyma, rozmaring,
kakukkfű, és egy csipetnyi fűszeres chili,
harmonikusan egészítik ki egymást, hogy a sült krumpli íze különleges legyen. A készítést is egyszerűbbé teszi, hiszen egyetlen
lépésben biztosítja a fűszerezést.
Bátran fűszerezheted vele a sütőben sült zöldségeket, vagy akár különféle pácok alapjaként is használhatod. Ez a fűszerkeverék különösen jól
passzol a grillezett ételekhez, de
akár egy egyszerű salátát is
feldobhatsz vele, ha új ízre vágysz.
A tengeri sók egyik legegészségesebbje a parajdi só. A
fűszerkeverék tetemes részét alkotja. Természetes íze, és ízének intenzitása
minden ételt még szerethetőbbé tesz. Fűszersónk adalékanyagmentes, nátrium-glutamást mentes, tiszta parajdi sóval.
Sült burgonya fűszersóval
ízesített ropogós krumpli
Hozzávalók:
1 kg burgonya, meghámozva és hasábokra vágva
2-3 evőkanál sült burgonya fűszersó
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só (opcionális)
Friss petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra!
A felvágott burgonyát tedd egy nagy tálba, és öntsd rá
az olívaolajat!
Szórd meg a sült burgonya fűszersóval, és alaposan
keverd össze, hogy mindenhol egyenletesen bevonja a fűszeres olaj!
Terítsd a burgonyahasábokat egy sütőpapírral bélelt
tepsire, ügyelve arra, hogy ne érjenek egymáshoz (ez segít abban, hogy
ropogósak legyenek)!
Süsd a burgonyát 25-30 percig, amíg aranybarna, és
ropogós lesz!
Tálaláskor szórd meg friss petrezselyemmel!
Ideális köret,
de önálló snackként is megállja a
helyét.